martes, 7 de abril de 2009

MONES DE PASKUA.

Ja arriba paskua, paskua de les mones quines pantorrilles tenen les xicones, la tarana si, la tarana no, la tarana mare que la balle jo.
Un dia de paskua un xiquet plorava perque el caxirulo no se li envolava.........

INGREDIENTS:

1 1/4 kg. de farina de força.
3 ous.
1/2 pastilla de llevadura de forner.
275 gr. de sucre, la recepta original posa 250 gr., pero mon pare volia posar 300, aixi que vam fer un pacte, ni per a ell ni per a mi.
1 got de llet (afegirla calenteta, perque ajuda a la llevadura a fer la seva feina).
1 got d'oli ( a gust del consumidor, l'oli. Cadascú que pose el que vullga).
La ratlladura de la pell d'una llima.
2 culleraes de postre de canella en pols.
Hi anem a intentar explicar pas per pas, en termes anglesos "here we go!!!!"

Posem el sucre, els ous i la llevadura, comença el festival, com podeu observar vam fer un poquet de trampa al principi, perque no vam fer tot el poces a mà, també aquesta manera es opcional.

Mon pare, quin artista de la repostería, afegim la canella i la corfa de la llima.

Afegim la llet calenteta i l'oli, tot sense para de remenar.

Afegim la farina, si pot ser "tamizada", aquesta paraula no m'aventure a posar-la en valencià, total es pasar la farina per un colaor, supose per a que quede més solteta i es barretje millor.

Asi es quan la maten, per a finalitzar i ha que pastar a mà, per supost ni rastre de mon pare, en fí después d'un ratet de apegar-se les mans en la massa, recomanem q per a llevar-se la pasta d'entre els dits, es gaste farina, et poses farina a les mans i fregues amb força.

Quedarà una massa tal que aixi, ara ma mare es santigua, aquesta modalitat també es opcional, a mi tot aixo hem fa un poquet de "yuyu", tapem la massa amb mantes per a que la llevadura faça d'una vegada i definitivament la misió de pujar i fer una massa espectacular en volumen.
Recomanem que si les fornegeu al forn de casa, les feu menudes, perque si no es cremaran per fora i per dins quedaran crues. No vaig a posar temps de cocció ni temperatura, ja que cada forn es un mon, aixi que a foc mitja i estigueu atents al forn, per a que no se vos cremen massa.
Voilà!!!!!!!!!
Aquest es el resultat de les mones de paskua, espere que amb les explicaciones que vos he fet, mireu en un altra pagina web per a provar de fer-les. En fi jo he fet el que humanament he pogut, per cert ja s'han acabat en ma casa, senyal de que no estaven gens malament, o perque som uns fartons, també es un altra opció. En serio a mi personalment m'han encantat i pense repetir l'experiència prompte. FELIÇ PASKUA A TOTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 comentarios:

Angel dijo...

estas fet un crack, xe!
ara només falta el xocolate i a l´encontre

garrotipadur dijo...

quin crack!

salva mestre dijo...

gran xef

salva mestre dijo...

Tot un plaer dur a la pràctica las grandes recetas de la saga sole van der xat. Compartir això no té preu primo. Posar al nostre abast tanta sabiduría amb fotos i tot...
no havies de morir-te mai. El chef guevara, los revolucionarios de la cuina, pols bonils... quina repicaeta pegaré fent mones!

kiko dijo...

Gracies, pel vostre recolzament!!!!!!!!