martes, 19 de mayo de 2009

CERVESSA "EL XEF", ESPECIAL PER A GOURMETS

El dia del Xef es supera, fabrica la seva propia cervessa, que serà lo pròxim?, pues vaig a desvelar el secret, no fer bombes, si no ser autosuficients, la cervessa va ser l'excusa que va fer començar aquesta aventura i amb totes les receptes que hi han per internet, era questió de temps que nosaltres provarem de fabricar-la, la primera vegada no ens ha ixit molt be, encara que no l'hem provada encara, si no que el dimecres es el dia oficial de la cata, vullc explicar els articles anteriors, quan estava fermentat dins de les botelles ja, que es quan trau el seu gas, alguna mesura deguerem calcular mal, la questió es que han explotat quasi la mitat de les botelles, en fi, no anem a posar la recepta, perque en internet està pero sí tot el procés en fotos. (espere que la proxima vegada no agafem la recepta de la nitroglicerina i no exploten, almenys no fermentaran a ma casa, aixó segur)

Lupulo

Sucre negre, ordi i dacsa

bollir 2 hores



Deixem fermentar una setmana en una garrafa

Desinfectar be tots els elements que intervenen en la podrucció del suc d'ordi.

A la setmana hi ha que embotellar, perque es quan trau el gas, dins la botella.




I a les dues setmanes d'estar embotellada ja agafem beneficis, o siga la cata, seguirem informant.

No sabem si la cervessa ens ha ixit bona o no, pero i lo be que ho hem passat, es poc bonico aixo, ja estem treballant per a subsanar errors, la proxima vegada segur que ens ix millor.

1 comentario:

garrotipadur dijo...

vaja faenata! no sabia que la cervesa portava tant de jaleo...
jo li vec un coloret fosquet però ja hem direu com va la cata ja que no aniré a sopar companys.

No més catapum! a l'altra de segur que ixen perfectes